ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.!
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η γέννα δεν είναι εμπόρευμα! Η γέννα είναι δικαίωμα!
Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τούς πλούσιους!

ΚΑΛΕΣΜΑ

Σας καλούμε στην ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00μμ. ( στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής»)

Έλα και εσύ! Γιατί? Απαιτούμε να ανοίξει όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στους δοκιμαζόμενους ανασφάλιστους συμπολίτες και συμπολίτισσες  μας.
Ιδιαίτερα:


  • Επειδή στα μαιευτήρια και στα νοσοκομεία οι άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες δεν μπορούν να γεννήσουν δωρεάν.
  • Επειδή, οι φτωχές γυναίκες, όταν δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το τοκετό τις κυνηγάει η εφορεία και απειλούνται με κατάσχεση των υπαρχόντων τους.
  • Επειδή, προβλέπεται διπλασιασμός του ήδη δυσβάστακτου ποσού που πληρώνουμε για τον τοκετό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους «…μη Έλληνες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών…» με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
  • Επειδή, η στάση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας και της ''τροϊκανής'' κυβέρνησης απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι/ες ασθενείς, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.

Ας φωνάξουμε όλοι και όλες μαζί «Οι Άνθρωποι πάνω από το χρήμα!».

  • Άμεση αναστολή της αποπληρωμής του χρέους!

  • Τα λεφτά των τοκοχρεολυσίων να πάνε αμέσως στην υγεία, στη παιδεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο περιβάλλον και στο πολιτισμό!

Μαζί με τα κοινωνικά ιατρεία, τις γυναικείες, τις ανθρωπιστικές, μεταναστευτικές και κοινωνικές οργανώσεις: Να είμαστε εκεί!


Για επαφή: «Γυναίκες για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα» Σοφία Τζιτζικιού, 6947895804, sofarmacist@hotmail.com, Κατερίνα Στυψανέλλη, 6932723953, kstyps@gmail.com.