ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΦΗΣ

Κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη
Από τον καθένα μας που διαθέτει λίγα, σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

Το δίκτυο αλληλεγγύης Αγ. Δημήτριου, στηρίζει άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη τροφής, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.
Η μέχρι σήμερα διαθεσιμότητα των τροφίμων και οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, επιβάλουν μια περιοδικότητα στη βοήθεια με τρόφιμα, για τον καθένα που έχει ανάγκη, κάθε 15 μέρες.

Στο χώρο της «Πράξης» μπορούν να διατεθούν κάθε στιγμή τρόφιμα , (που θα συλλεχθούν την ίδια μέρα),  σε περίπτωση άμεσης ανάγκης. 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, λάδι. όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, κονσέρβες κτλ. και ότι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.
Το δίκτυο συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από εξορμήσεις των μελών του στα surer market του Δήμου μας και από προσφορές φίλων του δικτύου και αλληλέγγυων συμπολιτών μας. 

Δεχόμαστε τρόφιμα στα γραφεία του δικτύου κάθε μέρα 7-9μμ.



ΔΙΑΘΕΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ

Η διάθεση των τροφίμων γίνεται με βάση τις ανάγκες οικογενειών της πόλης μας οι οποίες έχουν έρθει σε επαφή με το δίκτυο είτε μέσω των κοινωνικών επαφών τους (σχολείο, γειτονιά κλπ.) είτε μέσω άλλων δικτύων (π.χ. δίκτυο αλληλεγγύης Βύρωνα κλπ.).  Τα τρόφιμα διατίθενται από τα γραφεία του δικτύου, εκτός εξαιρέσεων για άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Επιδίωξή μας είναι η διαδικασία της διάθεσης των τροφίμων στα γραφεία μας, να έχει και ένα χαρακτήρα μιας ανθρώπινης συνάντησης, με ένα καφέ, ένα αναψυκτικό, λίγη μουσική και συζήτηση.



Η διάθεση των τροφίμων γίνεται στα γραφεία του δικτύου κάθε μέρα 7-9μμ.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.