Οι φυλακισμένοι της Κέρκυρας προσφέρουν το συσσίτιό τους στους άπορους

Από επικοινωνία με κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, μας έγινε γνωστό πως οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής ζήτησαν να δοθεί το μεσημεριανό και το βραδυνό συσσίτιό τους σε άστεγους και άπορους εκτός φυλακής.

Με την κίνηση αυτή αποδεικνύουν για ακόμα μία φορα πως η αλληλεγγύη ενώνει, την ίδια ώρα που το κράτος στερεί ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά, παρ' όλο που αυτοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση των ανθρώπων εντός και εκτός φυλακής είναι η εκάστοτε κυβέρνηση και το ίδιο το σύστημα τους. 

Οι κρατούμενοι μας ενημέρωσαν πως ο τρόπος που θα μπορούσε αυτή η κίνηση να πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρξει πρόβλημα από την υπηρεσία, ήταν το μοίρασμα του φαγητού να γίνει μέσω εκκλησιών. 

Το μήνυμα των κρατούμενων:
"Σήμερα οι κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, ως συμβολική κίνηση, αρνηθήκαμε να πάρουμε το μεσημεριανό και το βραδυνό συσσίτιο όπως και το ψωμί, ώστε όλες οι μερίδες να μεταφερθούν σε εκκλησίες για να μοιραστούν σε άστεγους και άπορους ανθρώπους. Είναι μία μικρή κίνηση ώστε να δείξουμε στο καπιταλιστικό σύστημα πως η αλληλεγγύη δεν πεθαίνει".

Πηγή: enallaktikos.gr