Δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα: οι 397 καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. επαναπροσλαμβάνονται (και Video)

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις απολύσεις και κατά πληροφορίες η απόφαση είναι εκτελεστή, δηλαδή θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Γιάννη Καρούζο η απόφαση ου δικαστηρίου προβλέπει την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. 

Ο δικηγόρος των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αν το Δημόσιο προσχωρήσει σε έφεση.

Στην προσφυγή ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καρούζος εκτιμά ότι είναι αντισυνταγματικός στο σύνολό του ο θεσμός της διαθεσιμότητας και δεν βάλλει κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία υπήχθησαν σε αυτό το καθεστώς οι καθαρίστριες. 

Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο να γίνουν δεκτές και άλλες προσφυγές εργαζομένων.

Οι συνολικά 595 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το «κύμα» του Σεπτεμβρίου του 2013 και σε τρεις ημέρες, ανήμερα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου), αντιμετώπιζαν το φάσμα της απόλυσης - έχει παραταθεί η διαθεσιμότητα για όσους έχουν κάνει αιτήσεις για μετάταξη / επανατοποθέτηση και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διάθεσης.

Η είδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης προκάλεσε πανηγυρισμούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες, ως ύστατη μάχη πριν την απόλυση, οι καθαρίστριες.


Πορτραίτα μιας νίκης



Πηγή άρθρου: www.tovima.gr
Φωτογραφία και Videο: dromografos