Για να ...μην ξεχνάμε (video)

Μια ομάδα ατόμων δεν ξεχνάνε και συνεχίζουν να κάνουν πράξη το όραμα του δολοφονημένου φίλου τους... Και στο πέρασμά τους κινητοποιούν και άλλους ανθρώπους, απ' όλα τα μονοπάτια της ζωής, δίνοντάς τους αφορμές να σταθούν δίπλα στους αδύνατους συνανθρώπους μας, που έχουν μείνει χωρίς ευκαιρίες. Το enfo.gr και ο Στέφανος Μαντζαρίδης βρέθηκαν με κάποια από τα παιδιά που ενσαρκώνουν αυτή την πρωτοβουλία, την ομάδα "Δεν Ξεχνάμε", συμβολικός ηγέτης της οποίας είναι ο δολοφονημένος Παύλος Φύσσας.

Από το Δεκέμβρη του 2013 η ομάδα έχει φέρει εις πέρας έξι δράσεις αλληλεγγύης. Με ραντεβού πάντα την ίδια μέρα, 18 του μηνός, ημέρα δολοφονίας του φίλου τους. Ανοιχτή συζήτηση για το ρόλο της τέχνης στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Μοίρασμα ρουχισμού σε άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Χάρισμα βιβλίων σε παιδικά, σωφρονιστικά ιδρύματα και κέντρα ηλικιωμένων. Δημιουργία τράπεζας 70 περίπου εθελοντών δοτών του μυελού των οστών σε συνεργασία με το "Όραμα Ελπίδας". Προσφορά πασχαλινών λαμπάδων και παιχνιδιών σε παιδιά ιδρυμάτων. Κάλεσμα σε ενεργοποίηση των ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές για ουσιαστική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, με την κατάθεση ιδεών και προβληματισμών που θα απευθυνθούν στο νέο δήμαρχο της περιοχής... Οι δράσεις της ομάδας καλύπτουν ευρύ φάσμα κοινωνικών ζητημάτων και διακρίνονται από βαθύ πολιτικό χαρακτήρα (παραμένοντας ωστόσο, μακριά από οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα). 
Απώτερος στόχος τους και κινητήριο όραμα -που ευχόμαστε να υλοποιηθεί- είναι η δημιουργία ενός πολυχώρου φιλοξενίας, σίτισης, στήριξης, εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης για άτομα που έχουν τσακιστεί από τις δυσκολίες επιβίωσης και έχουν βρεθεί χωρίς εφόδια στη ζωή. Ένας χώρος που θα λειτουργεί με στόχο τη "μετάδοση γνώσης και αγάπης".

Παρακολουθείστε το βίντεο με τη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Στέφανο Μαντζαρίδη:



Ως "Πράξη" μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η αναφορά στο δίκτυό μας σε κάποιο σημείο της συνέντευξης. Μας έφερε στο νου την πρώτη μας συνάντηση ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής που ο χώρος του δικτύου είχε γεμίσει καινούργια πρόσωπα...Μπορεί να μην είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με τα παιδιά στις τελευταίες τους δράσεις, όμως είμαστε στο πλάι τους και θέλουμε να τους στηρίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. 

Καλή αντάμωση στα επόμενα λοιπόν! 

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο στο enfo.gr.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης εδώ.
Η σελίδα της ομάδας "Δεν Ξεχνάμε" στο facebook.