Κρατάμε τη ζωή στο Κομπάνι με ΠΡΑΞΗ

Η ΠΡΑΞΗ συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι, που συνδιοργανώνουν  ο ρ/σ Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για Όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώνει στο χώρο του δικτύου είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα), μέχρι την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. 

Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης. Και μπορούμε! Μπορούμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας έξω από τα σύνορα αυτής χώρας, μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό τούτων των προσφύγων, μπορούμε να δείξουμε την ανθρωπιά μας σε πείσμα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε!


Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση για τη συγκέντρωση:

  • Τροφίμων (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
  • Ειδών προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
  • Φαρμάκων (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)
Για πλήρη λίστα των αναγκαίων ειδών συλλογής δείτε εδώ.


Σημείο συγκέντρωσης ειδών: 
Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου "Η Πράξη"

Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος
Τηλ. 693 2528 205
mail: ipraxiallilegiis@gmail.com

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 7 μ.μ. - 9μ.μ.