Εκδήλωση: Η Αλληλεγγύη στην Κατοχή και Σήμερα


Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου "Η Πράξη" σας προσκαλεί στη συζήτηση: "Η Αλληλεγγύη στην Κατοχή και στο Σήμερα", που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του δικτύου (Θουκυδίδου 75) την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη και εθελοντές τοπικών δικτύων αλληλεγγύης. Ο συντονισμός θα γίνει από την πανεπιστημιακό Γεωργία Πετράκη,

Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές μπορούμε να βρούμε ανάμεσα στα κινήματα αλληλεγγύης που αναδύθηκαν και έδρασαν τη δύσκολη περίοδο της Κατοχής και στις κινήσεις αλληλεγγύης που παρατηρούμε στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση του σήμερα; Η ιστορικός θα φωτίσει αυτές τις πλευρές της ιστορίας και του παρόντος. Ποιες μορφές παίρνει η αλληλεγγύη στις μέρες μας και τι ανθρώπινες ανάγκες καλείται να καλύψει; Οι άνθρωποι που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη καθημερινά, θα μοιραστούν μαζί μας τις πολύτιμες εμπειρίες τους.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον μουσικό Μάρκο Κωσταντάκη, που θα παίξει κρητική λύρα και τους Doumanians, τη ρεμπέτικη κομπανία Ασυρμάτου. 

Σας περιμένουμε την Παρασκευή στις 19:00, να ακούσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες, να ανταλλάξουμε απόψεις και να ψυχαγωγηθούμε! 


Περισσότερες πληροφορίες:
Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ
Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος
693 2528 205  -  www.praxiallilegiis.blogpsot.gr