Δελτίο Τύπου: "Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καμπάνια "Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι", την οποία διοργάνωσαν ο ρ/σ «Στο Κόκκινο», η «Αλληλεγγύη για Όλους», το ΚΕΘΕΑ, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή δήμων, φορέων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

Το φορτίο με τη μεγαλύτερη σε όγκο ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε μέχρι στιγμής γι’ αυτό τον σκοπό απ’ την Ελλάδα, με 13 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας, 124 κούτες φαρμάκων, 1.400 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής και 1.000 καινούριες κουβέρτες για τους πρόσφυγες, έφτασε στις 26/2 στον ακριβή προορισμό του.

Η πρώτη παράδοση έγινε στο Γκάζαντιεπ (Ερυθρά Ημισέληνος) ενώ ο κύριος όγκος, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στο Σουρούτς.

Η αποστολή ταξίδεψε στις 23/2 μέσω Κωνσταντινούπολης στην πόλη Ούρφα κι επέστρεψε στην Αθήνα στις 27/2 μετά από πενθήμερη παραμονή στη Ν.Α. Τουρκία.

Το τριήμερο 24-26/2 πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με πολιτικούς, τοπικούς και δημοτικούς φορείς, κινήματα και συλλογικότητες, αλλά και συντονιστικά δήμων.

Η αποστολή επισκέφτηκε το Πολιτιστικό Κέντρο "Αμάρα" όπου συνομίλησε με την συνπρόεδρο του νομοθετικού συμβουλίου του Σουρούτς, Φαιζάλ Αμπντί, για διοικητικά θέματα, ενώ ενημερώθηκε απ' τη δήμαρχο, Ζεϊχάλ Εκμέζ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Εν συνεχεία, επισκέφτηκε καταυλισμούς προσφύγων και μαρτύρων του πολέμου ενώ περιηγήθηκε σε χωριά που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Την Πέμπτη (26/2) μέλη της αποστολής μετέβησαν στο Ντιγιάρμπακιρ όπου συναντήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με εκπροσώπους του DOKH (Δημοκρατικό Ελεύθερο Κίνημα Γυναικών) και τη νεολαία του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών).

Συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη δήμαρχο του Ντιγιάρμπακιρ, Γκιουλτάν Κισανάκ, το GABB (Συντονιστικό Δήμων της Νοτιοανατολικής Ανατολίας) που είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, αλλά και με τη γραμματέα του BDP (Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας) στο Ντιγιάρμπακιρ, Ζιουμπεϊντέ Ζουμρούτ.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όσους συμμετείχατε στην εκστρατεία και σας μεταφέρουμε τις πιο θερμές ευχές όλων των παραληπτών της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με σκοπό να κρατήσει τη ζωή στο Κομπάνι.

Η αποστολή απαρτιζόταν από τα εξής 23 μέλη: Μυρτώ Μπολώτα, Δικαίος Ψυκάκος, Ηλίας Δασκαλόπουλος, Κατερίνα Βενιώτη, Εμμυ Καρίμαλη, Τζίνα Συρίβλη, Ειρήνη Προμπονά, Θανάσης Τζιούμπας, Ντίνα Δασκαλοπούλου, Πέτρος Κατσάκος, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιώργος Δέτσης, Λυδία Κονιόρδου,  Ιμπραήμ Μουσλέμ, Παρασκευάς Ποθητός, Παναγιώτης Χαλδαίος, Χάρις Ματσούκα, Γεωργία Οικονόμου, Κατερίνα Πρίφτη, Αγγελική Φυκούρα, Κατερίνα Παπαγκίκα, Ελένη Χριστούλη, Γεσθημανή Επιθυμιάδου και Γιώργος Καρατσιουμπάνης.

Πηγή: www.solidarity4all.gr