Ολοκληρώθηκε η 5η διανομή τροφίμων της «Αλληλεγγύης για Όλους» προς τις δομές αλληλεγγύης


Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων της «Αλληλεγγύης για Όλους» για την τρέχουσα χρονιά, στον χώρο της αποθήκης του ΚΤΕΟ στη Μάνδρα Αττικής.

Μοιράστηκαν πάνω από 65 τόνοι τροφίμων σε περισσότερες από 90 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογικότητες, κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά παντοπωλεία Δήμων.
Με την ενεργό συμμετοχή αλληλέγγυων και εθελοντών, η διανομή του Σαββάτου, ξεκίνησε στις 10πμ. και ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το μεσημέρι. Εκπρόσωποι των δομών παρέλαβαν ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε συλλογικότητα τα προβλεπόμενα γι’ αυτούς είδη και πιο συγκεκριμένα ποσότητες από αλεύρι, ντοματάκι, όσπρια (φακή και ρεβίθια), γάλα εβαπορέ, λάδι, μακαρόνια, μήλα και ρύζι.

Το κλίμα κατά ήταν εορταστικό, ενώ ο αίθριος καιρός διευκόλυνε τους παριστάμενους ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση χωρίς προβλήματα. Παράλληλα, μοιράστηκαν διαφημιστικά φυλλάδια του διαδικτυακού ραδιοφώνου «portokaliradio.gr», ενώ κι αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι εξαιρετικές μουσικές επιλογές, το κρασί και το καλό φαγητό.

Επίσης διατέθηκαν από την «ΑγΟ» προς τις δομές δύο βιβλία: «Εργατική Βοήθεια και Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δύο παραδείγματα ταξικής αλληλέγγυας δράσης στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου» του Κώστα Ευθυμίου απ’ τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων» και «Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής - καταλαμβάνουμε, αντιστεκόμαστε, παράγουμε», του Αντρές Ρουτζέρι, απ’ τις ίδιες εκδόσεις σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ακυβέρνητες Πολιτείες».

Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο ραντεβού της «Αλληλεγγύης για Όλους» με τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της διανομής τροφίμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις μήνες.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και σας περιμένουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απρίλη (25-26/4) στην Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την οποία θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Καλές γιορτές, με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και προκοπή για όλους!