Καλωσορίζοντας τον Σεπτέμβρη...

Τον Ιούνιο που μας πέρασε η ΠΡΑΞΗ γιόρτασε τα 2 χρόνια δράσης της, σε μία όμορφη μουσική εκδήλωση στην πλατεία Αλέξανδορυ Παναγούλη, στο Μπραχάμι. Στιγμιότυπα από τη βραδιά μπορείτε να δείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Εκδηλώσεις κι ανταμώματα σαν και αυτά, όπου έχουμε την ευκαιρία να δούμε συγκεντρωμένους φίλους του δικτύου, αλλά και να γνωρίσουμε καινούργιο κόσμο που ενδιαφέρεται για τη δράση μας και για την έμπρακτη αλληλεγγύη, μας θυμίζουν πως, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, οφείλουμε να συνεχίσουμε το αλληλέγγυο έργο μας, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να αναζητήσουμε τρόπους και ανθρώπους που θα μεγαλώσουν την αλυσίδα αλληλεγγύης και αντίστασης στην τοπική μας κοινότητα.

Μια κοινότητα που έχει υποφέρει αυτά τα χρόνια της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που οι άνθρωποί της έχουν φτωχοποιηθεί, έχουν μαραζώσει, έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους... Σε αυτούς τους ανθρώπους ελπίζουμε πως μπορούμε και προσφέρουμε μία βοήθεια, με την ενίσχυση σε τρόφιμα. Αυτούς τους ανθρώπους λογίζουμε συνοδοιπόρους στους κοινούς κοινωνικούς αγώνες, που οφείλουμε να οργανώνουμε, δημιουργώντας ένα μέτωπο αντίστασης στην περεταίρω φτωχοποίηση και εξαθλίωσή μας, παλεύοντας για κοινωνική δικαιοσύνη, υψώνοντας το ανάστημά μας ενάντια στις πολιτικές που μας έφτασαν ως εδώ. Μαζί με αυτούς τους ανθρώπους ονειρευόμαστε ένα Αύριο, που θα μας βρει να στεκόμαστε όρθιοι, που θα μας επιστρέψει την αξιοπρέπειά μας, που θα μας προσφέρει μια ζωή με δικαιώματα -δικαιώματα όχι για λίγους, αλλά για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό...

Αυτό το Αύριο είναι στα χέρια μας να το δημιουργήσουμε. Δε θα έρθει από καμιά δύναμη "άνωθεν", δε θα γίνει πραγματικότητα μόνο με τα λόγια ή με αναθέσεις, δε θα υλοποιηθεί χωρίς θυσίες και αγώνα. Αυτό το Αύριο θα έρθει "από τα κάτω". Και αυτό το Αύριο είναι το σήμερα, είναι η κάθε μέρα μας, είναι η στάση ζωής που κρατάμε στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα… Αυτό το Αύριο είναι η κοινότητα αλληλεγγύης στην οποία έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε και μέσα στην οποία έχουμε την ευκαιρία να αναπτυσσόμαστε, να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε, να δοκιμάζουμε τα όριά μας, να πονάμε, να χαμογελάμε. Η κοινότητα αυτή μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, χαράσσει δικές της διαδρομές και δημιουργεί το δικό της αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές συμμερίζεστε το όραμα για αυτό το διαφορετικό μέλλον της κοινωνίας μας! Είναι σημαντική για εμάς οποιαδήποτε ενίσχυση προς το αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης που προβάλλουμε. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε κι εσείς να κάνετε την αλληλεγγύη ...ΠΡΑΞΗ, ορίστε μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμβάλλετε στην προσπάθειά μας.


Μένουμε ενωμένοι, προχωράμε μαζί!
Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση.


Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ