Κυριακή 4/10: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στους μαθητές μας

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ πραγματοποίησε και το φετινό Σεπτέμβρη δράση αλληλεγγύης, με σκοπό να προσφέρει υποστήριξη σε σχολικό υλικό, ώστε παιδιά του Μπραχαμίου, των οποίων οι οικογένειες υποφέρουν από την οικονομική-ανθρωπιστική κρίση, να μπορέσουν να ενταχθούν χωρίς ελλείψεις στο σχολικό περιβάλλον. Πιστεύουμε πως η εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να ενισχυθεί με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να εξελιχθούν σε μορφωμένους, σκεπτόμενους ανθρώπους, με κριτική σκέψη, ιδέες και αγωνιστικό πνεύμα.

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης βρήκαμε συμμάχους και αρωγούς πολλούς συνανθρώπους μας: από τους επαγγελματίες βιβλιοπώλες του Μπραχαμίου, μέχρι τον καθένα από εσάς που βοήθησε με όποιον τρόπο μπορούσε. Τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν ήταν αποτέλεσμα της έμπρακτης αλληλεγγύης, που η τοπική μας κοινότητα έδειξε, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα.
Για 15 περίπου ημέρες, στα βιβλιο-χαρτοπωλεία ΣΕΛΙΔΑ (Ασυρμάτου 30, πλατεία Ελ. Βενιζέλου) και ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ (1ο κατάστημα: Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 177, 2ο κατάστημα: Αργοστολίου 99) -μαζί με τις πσοσφορές των ίδιων των επαγγγελματιών- τοποθετήθηκαν καλάθια αλληλεγγύης, στα οποία συμπολίτες μας που ψώνιζαν σχολικά είδη -και είχαν τη δυνατότητα- άφηναν και κάτι (τετράδια, μαρκαδόρους, στυλό κλπ κλπ) για κάποιο μαθητή, που δεν γνώριζαν μεν, αλλά τόσο πολύ βοήθησαν με την προσφορά τους. Το βιβλιοπωλείο ΓΛΥΚΕΡΙΑ (Στρατάρχου Παπάγου Αλεξάνδρου 74, Άγιος Δημήτριος), προέβη επίσης σε αλληλέγγυα προσφορά σχολικού υλικού.

               


Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους αυτούς - τον Τάκη και την Κική, την Μαρία και το Νίκο, τον Γιώργο- για την αλληλέγγυα συμμετοχή στη δράση μας και για τη θετική και θερμή ανταπόκρισή τους! Και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, χάρη στους οποίους έγινε εφικτή η υλοποίηση της δράσης.


Με την καμπάνια "Παιδεία για Όλους" επιδιώξαμε τόσο να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας να αναλάβουν αλληλέγγυα δράση στο θέμα της μόρφωσης των νέων παιδιών του Μπραχαμίου, όσο και να ενισχύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς μας, ειδικά τους επαγγελματίες στον κλάδο του βιβλίου-χάρτου, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης. Προσπαθήσαμε, έτσι, να σφυρηλατήσουμε δεσμούς αλληλεγγύης που θα γίνονται πράξη στην καθημερινότητα του καθενός από εμάς, στη βάση της αρχής "από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του". Τα συγκεντρωμένα είδη συλλέχθηκαν στο χώρο του Δικτύου (Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος) και τμηματικά διατέθησαν σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες στηρίζονται από το Δίκτυο.

 

Συμπληρωματικά με τη δράση αυτή, λειτούργησε και η επίσημη καμπάνια «Παιδεία για Όλους» από την Αλληλεγγύη για Όλους, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τύπωσε και διανέμει, μέσα από τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, 33 χιλιάδες σχολικά τετράδια. Με χαρά ανακοινώνουμε πως μία ποσότητα αυτών των τετραδίων βρίσκεται στην ΠΡΑΞΗ, έτοιμη να διατεθεί στους μαθητές μας! Με την αφορμή αυτή, το δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ διοργανώνει μια μικρή μαθητική γιορτή, για να σιγουρευτούμε πως οι τσάντες των παιδιών μας είναι γεμάτες με τα απαραίτητα και να ευχηθούμε Καλή Σχολική Χρονιά! Πιάνουμε μολύβι και στυλό λοιπόν, και με κάθε γραμμή του τετραδίου που γεμίζουμε, σβήνουμε τις διαχωριστικές γραμμές από τον λογο, το μυαλό και την καρδιά μας!...


Ραντεβού την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. στο χώρο του δικτύου (Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος), για να ολοκληρώσουμε τη διανομή των σχολικών ειδών, να συζητήσουμε, αλλά και να διασκεδάσουμε ...βεβαίως-βεβαίως!