ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


Κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για Δομές Αλληλεγγύης και άλλες σχετικές δράσεις που λειτουργούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου ή εξυπηρετούν πολίτες του Αγίου Δημητρίου και που κατ' ανάγκην δεν σημαίνει ότι έχουμε την ίδια άποψη για την αλληλεγγύη με αυτές.

Θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίζουμε φιλοδοξώντας να συμβάλλουμε και από την ιστοσελίδα μας στην αλληλοπληροφόρηση των δομών αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και σε όλη την Αθήνα


Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου «ΠΡΑΞΗ»

Πληροφορίες στο: http://praxiallilegiis.blogspot.gr 


Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου
Η Συνέλευση  διοργανώνει αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλεγγύης και δημιουργική απασχόληση παιδιών, λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο και προμηθευτικό συνεταιρισμό, κινητοποιείται ενάντια στις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές. Το διάστημα αυτό δημιουργεί  Συλλογική Κουζίνα & Ξυλουργείο στον χώρο της εγκαταλελειμμένης καφετέριας στον Ασύρματο.

Πληροφορίες στο: http://katadimadim.blogspot.gr


Η Ανοιχτή Συνέλευση για την διεκδίκηση του ασυρμάτου
Από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στον απελευθερωμένο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου δεκάδες μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, παιδικές εκδηλώσεις, γιορτές, κούλουμα, συλλογικά φαγοπότια και ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια. Επίσης, έχουν λειτουργήσει (προφανώς χωρίς αντίτιμο) εργαστήρια κατασκευής ψηφιδωτών, θεάτρου σκιών, χειροτεχνίας και κούκλας για παιδιά, ξυλουργικών κατασκευών ενώ τη φετινή χρονιά λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση εργαστήρι εκμάθησης παραδοσιακών χορών, εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης καθώς και θεάτρου σκιών για παιδιά, θεατρική ομάδα, χορωδία και ελεύθερο σχέδιο. Από τα τέλη του 2012 λειτουργεί στον Ασύρματο και το «Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο»  το οποίο έχει τη δική του διαχειριστική συνέλευση και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν μουσική και λόγω οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης είναι αποκλεισμένοι από τη μουσική παιδεία. Όλο αυτό το διάστημα έχουν φυτευτεί βάσει σχεδίου περίπου 400 δένδρα τα οποία υποστηρίζονται από υποδομή αυτόματου ποτίσματος. Κατά καιρούς φυτεύεται και λαχανόκηπος με φρούτα, κηπευτικά και βότανα τα οποία χρησιμοποιούνται στα συλλογικά φαγοπότια. Το συρματόπλεγμα έχει απομακρυνθεί σε αρκετά σημεία και η πρόσβαση είναι δυνατή από αρκετές πλευρές του πάρκου

Πληροφορίες στο: http://asyrmatos.espivblogs.net



Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο
Είναι μια αυτοοργανωμένη δομή που βρίσκεται στο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου στο πάρκο του Ασυρμάτου.
Λειτουργεί συλλογικά, με οριζόντιες διαδικασίες, χωρίς ιεραρχίες ισότιμα, με ελευθερία και σεβασμό για τον άλλο, με ευθύνη και αυτοδέσμευση και με σκοπό τη διάδοση της μουσικής γνώσης.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν μουσική και λόγω οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα ιδιωτικά ωδεία και τις μουσικές σχολές.
Επίσης σε όσους εγκατέλειψαν τις σπουδές τους λόγω φτώχειας, ανεργίας κλπ. σε όλους χωρίς κριτήρια που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους, πέρα από εθνικότητες, χρώμα και άλλες διακρίσεις.
Πληροφορίες στο: http://awdeion.blogspot.gr

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς φαΐ- ρεύμα- θέρμανση- φάρμακο!
Καλλιθέας 6, Άγιος Δημήτριος, (γραφεία Συνδικάτου Οικοδόμων) Τηλ: 2109752290 (ώρες: 10.00 έως 12.00 & 18.00 έως 20.00) & 6944691259, 6982261006
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, Επιτροπή Ανέργων Αγ. Δημητρίου, Σωματείο Συνταξιούχων, Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου